Uge 22 - Flamengo

Go to content

Main menu:

Uge 22

Arkiv > 2015 > Maj
Uge 22
Selvom alle sejl var sat, lykkedes det kun at hive 2-2 hjem, og dette endda på hjemmebanen Maracanã. Med et enkelt point i de to første kampe, samt det dårlige resultat i statsmesterskabet, begyndte rygterne at løbe. Var Luxemburgo sikker i trænersædet, og kunne det nuværende hold klare sig gennem hele turneringen? Luxemburgo tog som vanligt bladet fra munden og manede til ro, da holdet stadig var plaget af skader, og han derved ikke kunne stille op med de 11 bedste. Næste modstander var oprykkerne fra Avái, og her var der lagt i kakkelovnen til en sejr, så Flamengo kunne hoppe opad i tabellen. Men da tredje runde blev fløjtet af, stod Flamengo tilbage med et nederlag på 2-1 og en bitter smag i munden.  Tre kampe spillet, en 17. plads samt en målscore på -2 var for meget for bestyrelsen, der tog konsekvensen og satte Luxemburgo på porten. Uden træner og med en pokalkamp på trapperne måtte der handles hurtigt. Hjælpetræner Jayme de Almeida overtog og sikrede et halvhæderligt resultat, da Náutico gæstede Maracanã. Knap var pokalkampen dog overstået, før der var kaldt til pressemøde i hovedkvarteret i Gávea. Her blev holdets nye træner præsenteret nemlig Crístovão Borges, der tidligere har stået i spidsen for Vasco, Bahia og Fluminense. Borges udtalte, at han så frem til at træne de rød-sorte og følte sig privilegeret over at komme til Flamengo. Selvom Borges straks tog fat og har holdt holdet i kort snor, venter den første eksamen allerede i aften, når hans gamle klub og ærkerivalerne fra Fluminense kommer på besøg. Som udgangspunkt er Flamengo favoritter, da de for 1 ½ måned siden satte tingene på plads med en 3-0 sejr, men med holdets nuværende moral er intet sikkert.
Udover en ny træner har klubben også forstærket sig på grønsværen – med Paulo Guerrero fra Corinthians. Den 31-årige angriber spillede i en årrække hos Bayern München men slog sit navn fast hos HSV, hvor han rundede 134 kampe og 37 mål for Die Rothosen. ”Krigeren”, som han kaldes, starter først hos Flamengo d. 5/7, når Copa America 2015 er afviklet. At Guerrero nu kan trække i den rød-sorte trikot, var til stor glæde hos de mange torcedores, der savnede nyt blod i klubben. Siden sæsonstart har der verseret rygter, om Robinho skulle til Flamengo. Robinho kom dog aldrig, men historien ville ikke dø og minder nu mest af alt om de berømte/berygtede telenovelas, som brasilianerne hver dag fodres med. Et rygte med en smule mere kød på drejer sig om Elias, der måske/måske ikke er på vej tilbage til Gávea. Den elegante midtbanespiller var tilbage i 2013 udlånt fra Sporting Lissabon til Flamengo og nåede 30 kampe for klubben. Efter lejeaftalen var ophørt, satte Flamengo sig i selen for at hente Elias permanent til klubben. Handelen kom dog aldrig i hus, og Flamengo måtte se Elias iføre sig Corinthians hvide trøje, hvor han stadig befinder sig.
Efter en turbulent uge hos Flamengo ser tingene nu en kende lysere ud, og hvis de i aftenens derby kan hente årets første sejr, vil Borges få den nødvendige arbejdsro, og spillerne få selvtilliden tilbage. Lørdag stod den på taktisk træning og skudøvelser. Efter 90 minutters intensiv træning, der var lukket for offentligheden, stod den på skudtræning. Éverton og Alecsandro blev sat til at skyde straffespark, mens Luiz Antônio, Arthur Maia og Canteros trænede diverse frisparkskombinationer. Den unge argentiner Lucas Mugni døjer stadig med fåresyge og var ikke med til træning. Det er stadig uvist, hvornår han er klar til at vende tilbage.
Hvem Borges udvælger til aftenens opgør står stadig hen i det uvisse, men følgende spillere er meldt klar til opgøret.

Målmænd: Cesar, Paulo Victor
Forsvar: Bressan, Frauches, Samir, Wallace
Backs: Anderson Pico, Armero, Pará
Defensiv midtbane: Cáceres, Canteros, Jonas, Luiz Antonio, Márcio Araújo
Offensiv midtbane: Arthur Maia, Éverton
Angreb: Alecsandro, Eduardo, Gabriel, Marcelo Cirino, Paulinho
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu