Main menu:

Rodada36

Arkiv > 2013 > arkiv2013 > November2013

Kampen:
Corinthians lagde godt ud og var spilstyrende fra kampstart. Specielt spillere som Renato Augusto, Emerson og Romarinho var de bærende kræfter hos ’Timão’ (Det store hold), der spillede med overblik og tålmodighed. På trods af spilovertaget formåede Corinthians dog ikke at komme til nogle afslutninger, da Flamengos forsvar var hurtigt til at afkode spillet.
Flamengo var imidlertid ikke indstillet på at lade Corinthians styre løjerne, og efter 18 minutter tog Paulinho sagen i egen hånd. Paulinho modtog bolden på midten af Corinthians banehalvdel, tog et træk ind i banen, gik forbi Guilherme og hamrede til bolden. Selvom Walter i Corinthians mål var ude i fuld længde og sågar havde fingerspidserne på bolden, kunne han ikke forhindre hjemmeholdets føring: 1-0.

Scoringen til Flamengo ændrede heldigvis ikke holdenes indstilling til kampen. De rød-sorte kom mere med og gjorde kampen ligevægtig, omend de til tider havde svært ved at bremse Corinthians opspil, der gav nogle store chancer til både Emerson og Romarinho. Holdenes fightervilje gav udslag i en del frispark, der til tider var grove - hvilket ikke blev bedre af, at banen var glat og våd. Blandt andet måtte Guilherme udgå, da Elias gav ham en albue i hovedet. Resten af halvlegen var intens og tempofyldt, uden at der dog blev scoret.
Anden halvleg bød på øget pres fra Corinthians, som rykkede Ednilson ind på midten, da Macedo blev skiftet ind som venstre kantspiller.  Ændringen fik udeholdet til at virke mere aggressive, og man kunne mærke, at deres tålmodighed var ved at være opbrugt. Langsomt men sikkert kom Flamengo ind i kampen og kunne have bragt sig yderligere foran, men en kontroversiel offside kendelse var med til at holde Flamengo fra fadet. Corinthians træner Tite forlangte offensivt spil fra sit hold og satte efter 60 minutters spil Alexandre Pato på banen. For at få fuld udnyttelse af holdet blev Igor skiftet ud til fordel for Douglas, så Corinthians kunne sætte trumf på de resterende tyve minutter.

Resultatet af udskiftningerne udeblev dog, og Flamengo formåede at holde skansen med en godt spillende Wallace og ankermand Felipe i målet. Kampens sidste del var en nervepirrende omgang for begge hold, da Corinthians satsede alt og lagde fuldt pres på Flamengo.  Efter 86 minutter prøvede Renato August med et skud udefra, der dog gik over Flamengos mål. Chancen var kun begyndelsen på en yderst neglebidende afslutning. Minuttet senere prøvede Renato endnu engang udefra og kun takket være gode reflekser hos Felipe, gik bolden ikke i mål. Resten af kampen befandt alle Flamengos spillere sig på egen banehalvdel, og Corinthians opgav ikke presset. Et minut inde i overtiden modtog en fri Emerson bolden i feltet, og endnu engang måtte Felipe vise, hvad han dur til, da han med en mirakelredning holdte nullet. Efter tre minutters overtid og et massivt pres mod Flamengos mål fløjtede dommer Fabricio Neves Corrêa af, og Flamengo kunne hæve armene efter en underholdende og intens affære, der kun bød på et enkelt mål til hjemmeholdet.