Go to content

Main menu:

Rodada34

Arkiv > 2013 > arkiv2013 > November2013

Kampen skulle oprindeligt have været spillet på São Paulos hjemmebane ’Mourombi’, men grundet en dom hos den brasilianske sportsdomstol ’Superior Tribunal de Justiça Desportiva’ (STJD) blev kampen spillet i den lille by Itu på stadionet ’Novelli Júnior’. Årsagen til dommen skyldtes en episode, hvor der opstod ballade mellem tilskuere fra São Paulo og rivalerne fra Corinthians. Dommen dikterede, at kampen skulle spilles mindst 100 kilometer fra klubbens hjemmebane Mourombi.
Kampen:
Efter en kort protest fra samtlige spillere mod det brasilianske fodboldforbund CBF kunne kampen begynde – og dog…
Knapt var kampen begyndt da banens sprinkleranlæg at vande banen, og spillet måtte afbrydes, indtil dyserne blev slukket, og hanerne igen sank i jorden.

Da spillet endelig gik i gang, blev tilskuere og tv-seere vidner til en kamp, hvor de defensive kræfter ødelagde kreativiteten. Spillet blev holdt på midtbanen, og tempoet var mildest talt søvndyssende. Første reelle chance kom efter 19 minutter, hvor Douglas - i feltet - modtager bolden fra Reinaldo. Douglas formår dog ikke at udnytte den store mulighed 100 %, og Paulo Victor i Flamengos mål får viftet bolden ud til forsvaret, der redder kastanjerne ud af ilden. For Flamengo kom første chance efter hele 25 minutters spil. De to chancer var stort set alt, holdene kunne tilbyde deres fans, medmindre de mange frispark, gule kort og Rogério Cenis skudforsøg på dødbolde iberegnes. Sammenlagt var Ceni den mest målfarlige spiller på banen, hvilket siger meget om kampens første halvleg.

De sidste 45 minutter var ikke bedre, omend der kom gang i målscoringen. Flamengos forsvar blev presset mere, og Hernane stod tilbage som de rød-sortes eneste angriber. Knapt var halvlegen gået i gang, før Elias blev gjort til syndebuk, da han fældede Luis Fabiano, og derved gav São Paulo et straffespark. Som så mange gange før i sæsonen var det Rogério Cenis opgave at fuldbyrde dommen. Han svigtede ikke og bragte de trefarvede foran med 1-0.
São Paulo formåede at være det spilbesiddende hold. Og Flamengo kom kun til sporadiske chancer, hvilket hverken resulterede i mål eller flot spil.  Efter 63 minutter var São Paulo endnu engang på pletten og fik udbygget deres føring. Flamengos André  Santos fejlede og kunne se Paulo Henrique Ganso brillere og spille Ademilson fri, der herefter sendte bolden i nettet til kampens resultat 2-0.
Den sidste del af kampen var uden de store begivenheder og indbød ikke til den sambafodbold, der tidligere har kendetegnet det to klubber. På trods af São Paulos triumf ligger begge hold i midtersektionen af tabellen, og der er endnu langt til fordum tiders storhed.