OptaktR2 - Flamengo

Go to content

Main menu:

OptaktR2

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > April 2014

Tilbage i Gávea har dagsordenen efter hjemkomsten været at få spillerne til at løbe de ekstra meter, der kræves for ikke at løbe ind i endnu en skuffelse, når Flamengo på søndag tager til Pacaembu, hvor modstanderen er storklubben Corinthians. I modsætning til Goiás er Corinthians en stolt og traditionel klub, der formåede at vinde VM for klubhold i 2012 over selveste Chelsea. Siden 1949 har Flamengo og Corinthians mødt hinanden 55 gange i den brasilianske turnering, og begge hold har formået at vinde samme antal kampe – nemlig 20 – og spillet 15 uafgjort. Begge hold har scoret næsten samme antal mål – 77 til Flamengo og 71 til Corinthians. Flamengo vandt sidste opgør 1-0, men det har dog været Corinthians, der de sidste år har svunget taktstokken. Siden 2014 har klubberne mødt hinanden 8 gange med 5 sejre, 1 nederlag og 2 uafgjorte i Corinthians’ favør.
For Flamengos spillere bliver mødet med Timão (det store hold) også et gensyn med Flamengos forhenværende træner Mano Menezes. Menezes forlod sidste år Flamengo efter en halv sæson med yderst magre resultater. Mødet med Mano tager Flamengos spillere med ophøjet ro, men man har dog besluttet at holde lav profil mht. at udtale sig om den tidligere træner. Selvom Flamengo netop har vundet Rio-mesterskaberne, er det ikke ensbetydende med nemme kampe i den brasilianske liga, hvor niveauet er en del højere. Flamengos trup er smal, og selv de mindste skader svækker holdet. For tiden er Elano skadet, hvilket har betydet, at holdet har manglet sin offensiv på midtbanen, da ingen andre har kunnet fylde 7’er-positionen ud. Til gengæld har holdets nye 10’er Lugas Mugni vist positive takter, men argentineren mangler stadig pondus for at være fast mand på holdet. I front er Hernane (Boret) rustet en smule, men hvis Alecsandro og Paulinho kan supplere Boret, er Flamengo i besiddelse af et særdeles giftigt angreb.
For Corinthians er alt andet end en sejr utilgivelig. Holdet spillede 0-0 mod Atlético MG og skal nu revanchere sig mod den stolte klub fra Rio. Med Mano Menezes tilbage i Corinthians (han trænede klubben fra 2007 til 2010) er forventningerne høje. Klubben sluttede sidste år på en skuffende 10. plads og har i år høje forventninger til sæsonen. Selvom holdet skuffede i den netop afsluttede Copa Paulista , regner både fans og klubledelse med en placering i top 5. Med spillere som Jádson og Elias (som sidste år var udlejet til Flamengo) har klubben forstærket sig, og hvis Romarinho og Guerrero kan få gang i scoringerne, vil klubben kunne sigte højt i O Brasileirão.
Umiddelbart må Corinthians regnes som favorit på hjemmebane, men hvis Flamengo kan blive skadesfri inden kampen, vil holdet ikke være uden chancer, omend de fleste nok vil sige, at det er tre sikre point til O Timão.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu