Finale2optakt - Flamengo

Go to content

Main menu:

Finale2optakt

Arkiv > 2014 > Arkiv2014 > April 2014

Selvom begge hold kan se frem til et intenst opgør, hvor alt gælder, og håneretten er yderst vigtig, kommer begge hold med lig i lasten. Vasco har ikke vundet en finale over Flamengo i hele 26 år, og sidst det skete var tilbage i 1988 i selv samme turnering som i dag. Sidst klubben med det karakteristiske malteserkors på brystet vandt Campeonato var tilbage i 2003, og med en kommende sæson i næstbedste række vil et nederlag i dag være utilgiveligt. Flamengo skal med eftermiddagens finale forsøge at komme sig over midtugens frygtelige 2-3 nederlag til León i Copa Libertadores, som endegyldigt sendte dem ud af turneringen.
Flamengos træner Jayme de Almeida er klar i mælet og siger op til kampen: ”Det vigtigste element op til kampen har været metaltræning, for indtil dommeren fløjter kampen i gang vil onsdagens nederlag være i spillernes hoveder. Resultatet af onsdagens kamp var frygteligt, og vi hang alle med hovederne. Men når vi går på banen mod Vasco, skal vi helst have vasket tavlen ren og være klar, så vi kan hive titlen hjem.”
Nervøsiteten er også at finde i Vascos lejr, hvor klubben hånligt bliver kaldt for vicemestrene. Til spørgsmålet om at være den evige toer siger Vascos midtbanespiller Pedro-Ken: ”Vi tænker ikke så meget over, hvad der sker efter kampen på søndag, og heller ikke, hvad der er sket de sidste mange år. Vi stiller op i den stærkest mulige opstilling og vil spille denne kamp som enhver anden. Det er klart, at vi har respekt for Flamengo, men de er ikke uoverkommelige.”
Vascos indgangsvinkel til kampen vil være ro og tålmodighed, og klubbens træner Adilson Batista er klar i mælet: ”Vi skal være boldbesiddende og derigennem opbygge vores angrebsspil. Hvis vi kan få ro på vores spil, vil vi tage færre chancer i forsvaret. Og hvis vi er tålmodige, skal vi nok få vores chancer, så vi kan sætte vores angribere i scene.”
Ro på spillet er også et mantra, der går igen hos Flamengo. ”Vi fejlede mod León og blev straffet. De fejl må vi tage som en lærestreg og ikke gentage mod Vasco. Vi fik ikke ro på vores spil, og det skal ikke gentage sig søndag eftermiddag,” sagde Flamengos venstrekant André Santos, som stadig var tynget af midtugens nederlag.

Til aftenens møde er begge klubber dog stækkede og kan ikke stille op med stærkeste formation. For Vascos vedkommende må de undvære Everton Costa i angrebet, da han som bekendt fik et rødt kort i første kamp. Efter al sandsynlighed vil det være Thalles, der overtager, men William Barbio og Bernardo er også i spil. Tilbage på holdet er argentineren Pablo Guiñazu, som efter al sandsynlighed træder ind på den defensive midtbane. Hvis Adilson vælger en 4-4-2 opstilling frem for den sædvanlige 4-3-3, vil der højst sandsynligt også være plads til Fellipe Bastos på Vascos midtbane.
Hos Flamengo vil der være plads til Luiz Antonio og Márcio Araújo, som begge sad over i onsdags. De to spillere skal tage over for Muralha og Elano - sidstnævnte måtte gå ud af onsdagens kamp med en lårskade og er ude de næste tre uger.  Ellers forventes de,t at Flamengo stiller op i deres sædvanlige 4-4-2 med Paulinho og Alecsandro på toppen.

FLAMENGO X VASCO
Sted: Maracanã, Rio de Janeiro (RJ)
Dato: Søndag d. 13. april 2014
Tid: 16.00 lokal tid - 21.00 dansk tid
Dommer: Marcelo de Lima Henrique (RJ)
Linjevogtere: Rodrigo Corrêa (RJ) og Luiz Antonio de Oliveira (RJ)

Forventede opstillinger
FLAMENGO: Felipe, Leonardo Moura, Wallace, Samir og André Santos; Amaral, Luiz Antonio, Márcio Araújo og Everton; Paulinho og Alecsandro
Técnico: Jayme de Almeida

VASCO: Martin Silva, André Rocha, Luan, Rodrigo og Marlon; Pablo Guiñazú, Pedro Ken og Douglas; Thalles (William Barbio, Bernardo eller Fellipe Bastos), Edmilson og Reginaldo
Træner: Adilson Batista

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu