Go to content

Main menu:

Campeonato Carioca Semifinale

Arkiv > 2016 > April
Ligesom Schweiz var det Vasco, der trak det længste strå, da Andrezinho og Riascos med hjælp fra Wallace sørgede for en 2-0 sejr til holdet fra São Cristovão. Med sejren er det nu 9. gang i træk, at Vasco ikke har tabt til Flamengo, og giganterne fra bakken kan nu se frem til at møde Botafogo i finalen.
Kampen var en underholdende og intens affære, der bød på chancer til begge hold. Men det var Vasco, der forstod at udnytte deres chancer, og samtidig var de bedre organiseret end Flamengo. Da Vasco havde vundet 2. gruppespil, havde de heller ikke brug for alle tre point, da uafgjort også ville bringe dem i finalen.
Kampen:
Flamengo startede ud med at gå offensivt til værks. Det betød, at de prøvede at bryde spillet på Vascos banehalvdel, hvilket fik Vascos forsvar op på dupperne, da både Guerrero, Gabriel og Marcelo Cirino virkede tændte. I den anden ende var der også gang i den, da Wallace og Nene var overtændte og fik tilranet sig gule kort. Den første chance tilfaldt Vasco efter fem minutters spil. Efter et hurtigt opspil fik Madson spillet Nenê fri, som dog headede over mål.
Langsomt begyndte Vasco at få styr på tropperne, og de virkede fokuserede på at stoppe Flamengos offensiv. Efter en pæn chance til Vasco forsøgte Flamengo sig, men selvom Guerrero fik sat Mancuello i scene, kunne argentineren ikke indstille sigtekornet og blev aldrig en fare for Vascos målmand Martin Silva. Efter 15 minutter var det igen Flamengo, da Jorge prøvede med et oplæg til Willian Arão, som sendte bolden over mål. Vasco svarede igen, da Riascos driblede sig fri af Cuellar og sendte bolden ind til Nenê, der var tæt på at overliste Paulo Victor i Flamengos mål.
Nenês chance var en advarsel til Flamengo, og efter 21 minutter fuldbyrdede Vasco opgaven. Riascos modtog bolden i venstresiden, tørrede César Martins og afleverede til Nenê, der afsluttede. Wallace fik reddet bolden af to omgange, men da bolden endte hos Andrezinho, var han hurtig til at sende bolden i kassen. 1-0 til Vasco.
Fem minutter senere fik Flamengo muligheden for at komme tilbage i kampen, da Guerrero på kanten af feltet skød kanonen af. Til de rød-sortes ærgrelse hev Martin Silva en TV-redning op af hatten og sendte bolden ud til hjørne. Bagude var Flamengo tvunget frem på banen i håbet på en udligning, mens Vasco gjorde alt for holde resultatet. Det gav nogle fine dueller mellem Marcelo Cirino, Paulo Guerrero og Vascos forsvar. I den anden ende havde Nenê tilløb til chancer, men Cuellar holdte ham nede, og derved forblev stillingen 1-0 halvlegen ud.
Pausen benyttede Muricy Ramalho til at skifte ud i offensiven. Ud gik Gabriel og ind kom Alan Patrick, der har gjort det godt tidligere i sæsonen. Det var også Flamengo, der fik den første chance. Uret havde knapt rundet et minut, da Martin Silva måtte på arbejde, da Willian Arão var tæt på at score. Det var også Flamengo, der var bedst, og med godt spil formåede de at kontrollere kampen. Vasco derimod satte alle kræfter ind på at holde føringen uden at gøre det store væsen af sig i Flamengos straffesparksfelt. Selvom Flamengo prøvede at komme til en udligning, endte de med selv at blive straffet. Efter 56 minutters spil modtog Riascos bolden i feltet og skød på mål. Paulo Victor fik reddet i første omgang, men bolden ramte Wallaces ben og gik i mål. 2-0 til Vasco, hvilket også var mål nummer 1.000 i kampene mellem de to klubber.
Flamengo fortsatte deres presspil, men selvom de sad på spillet, kunne de ikke generere chancer, og når de endelig var tæt på, stod Martín Silva i vejen. Efter den obligatoriske drikkepause pressede Flamengo yderligere på. Et godt angreb fra Mancuello og Willian Arão fik Martín Silva på overarbejde, men det blev kun lige ved og næsten for de rød-sorte. I håbet om en reducering valgte Muricy at skifte Willian Arão ud til fordel for Ederson, men lige lidt hjalp det. For at gøre ondt værre fik Alan Patrick det røde kort efter 82 minutter efter en voldsom tackling på Yago Pikachu. Udvisningen slukkede lyset hos de mange rød-sorte fans, som derefter begyndte at forlade stadion, mens hånen fra Vascos ditto tog til.
Efter kampens afslutning fik Flamengo vreden fra fansene at føle, da spillerne blev mødt af fans, der var meget aggressive og måtte holdes tilbage af militærpolitiet, der måtte affyre skud for at få styr på gemytterne.
VASCO 2 X 0 FLAMENGO
Sted: Arena da Amazônia i Manaus
Dato: 24. april 2016
Tid: 16.00 lokal tid
Dommer: Leonardo Garcia Cavaleiro
Linjevogtere: Wagner de Almeida Santos og Daniel do Espírito Santo
Røde kort: Nenê, Julio Cesar, Julio dos Santos, Luan (Vas); Wallace, Cuellar, César Martins, Rodinei (Fla)
Gule kort: Alan Patrick (Fla)